nr art. |
Nazwa produktu |
Dozow. |
Opak. |
9518 00
|
Sos biały
Baza instant do wszystkich jasnych sosów, do gotowanego mięsa, do ryb, potrawki z cielęciny lub drobiu, klopsów, ragout, makaronów, itp.
Dzięki dodatkowi śmietany, ziół, owoców,
chrzanu, soku pomarańczowego lub cytrynowego oraz białego wina – mamy możliwość uzyskania wielu nowych, ciekawych kompozycji smakowych do różnego rodzaju dań.
|
130 g
na litr |
1 kg |
9519 00
 |
Sos pieczeniowy ciemny
Sos instant do wszystkich pieczonych / smażonych mięs.
Dzięki dodatkowi śmietany, gorczycy, czerwo-nego wina, zielonego pieprzu lub ziół powstaną nowe, ciekawe kompozycje smakowe. |
130 g
na litr |
1 kg |
9520 00
 |
Sos pomidorowy
Sos instant z delikatną nutą owocową, idealny do sosów do makaronów, ryżu, mięsa, drobiu, ryb, skorupiaków i warzyw.
|
130 g
na litr |
1 kg |
9521 00
 |
Sos curry
Sos instant z owocową nutą smakową jabłka
i ananasa; idealny do mięsa, drobiu, jagnięciny, ryby, ryżu i makaronu.
|
130 g na litr |
1 kg |
9522 00
 |
Sos serowy
Sos instant z harmonijną nutą żółtego sera; do pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa, drobiu, jagnięciny, ryby, makaronu, ryżu i warzyw.
|
130 g
na litr |
1 kg |
9523 00
 |
Sos śmietanowy
Sos instant z dodatkiem dużej ilości śmietany; idealny do pieczonego / smażonego mięsa.
|
150 g
na litr |
1 kg |
9524 00
 |
Sos do drobiu
Sos instant z wyrazistą nutą smakową, podkreślający naturalny smak mięsa drobiowego; do pieczonego / smażonego mięsa drobiowego.
|
130 g
na litr |
1 kg |
9525 00
 |
Czysty sos pieczeniowy
Sos instant o intensywnym aromacie pieczeni
do różnego rodzaju pieczonych mięs.
|
100 g
na litr |
1 kg |
5210 00
 |
Zasmażka do jasnych sosów
Środek wiążący instant do jasnych zup i sosów.
|
30 - 50 g |
1 kg |
5211 00
 |
Zasmażka do ciemnych sosów
Środek wiążący instant do ciemnych zup
i sosów.
|
50-100 g |
1 kg |
9527 00
 |
Sos Hollandaise
Baza instant do przygotowywania klasycznego sosu Hollandaise (przygotowywać z dodatkiem ciepłego masła). Idealnie nadaje się m.in. do gotowanej ryby, mięsa, skorupiaków i delikatnych warzyw; można go używać jako bazy do sosów: bearnaise i mousseline.
|
100 g |
1 kg |